Треньор Кирил Ников

  Националност
  bul България

  Кирил Димитров Ников е роден на 24 Април 1985 година в град Бургас.

  Още от ранна детска възраст разбира, че баскетболът е неговият спорт. Като подрастващ е част от баскетболен клуб Делфин Бургас.

  Има дългогодишен опит като учител по физическо възпитание и спорт, като в момента практикува професията си в 4 ОУ “Проф. Джон Атанасов” в София.

  Средното си образование завършва в Природо-математическата гимназия “Акад. Никола Обрешков” в Бургас с интензивно изучаване както на математика, така и на английски език.

  Висшето си образование завършва в Националната спортна академия “Васил Левски” със специалност “Треньор по лека атлетика и учител по физическо възпитание и спорт”.

  Няколко години е част от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол, като от първата си среща с НАЛБ каузата го грабва.

  Дълги години провежда тренировки по баскетбол за ученици в училището, в което е и преподавател, като дори създава свой баскетболен клуб – Грифон.

  От сезон 2018/2019 БК Грифон започва съвместна дейност с БК Септември, като Кирил Ников става част от треньорския екип на баскетболен клуб Септември.

  По този начин към екипа на БК Септември се присъединява доказан специалист, който е много трудолюбив и има богат опит в работата с деца, и чието присъствие може да бъде само и единствено от полза за БК Септември, а в същото време и за представителите в създадения от Ников клуб – Грифон.