БК Септември в партньорство с БК Грифон

От баскетболен клуб Септември се радваме да обявим, че стартираме партньорство с баскетболен клуб Грифон.

След изключително успешния сезон 2017/2018, от БК Септември сме щастливи, че продължаваме да разширяваме дейността си още с началото на сезон 2018/2019.

През сезон 2017/2018 10 и 12-годишните момчета на БК Септември изиграха много контроли с БК Грифон, което даде възможност на ръководството на клуба да се запознае с огромния ентусиазъм и страхотното желание за работа в БК Грифон.

Председател на БК Грифон е Кирил Ников, който за известно време е част от екипа на НАЛБ, като подкрепя изключително много каузата на Националната аматьорска лига по баскетбол.

БК Грифон провежда заниманията си в столичното 4 ОУ “Проф. Джон Атанасов”, а от сезон 2018/2019 започва сътрудничеството и съвместната дейност с БК Септември. Кирил Ников става част от треньорския състав на БК Септември, а състезателите на БК Грифон ще имат възможността да се присъединят към структурите на нашия клуб. Идея, която е насочена изключително много в интерес на децата.

Изпълнителният директор на БК Септември Мартин Механджиев и главният треньор в клуба Димитър Христов изразиха задоволството си от факта, че баскетболен клуб Септември разширява дейността си. Кирил Ников също не скри удовлетворението си от стартиращата съвместна дейност с БК Септември.

Мартин Механджиев:

“Познавам Кирил Ников отпреди да се завърна в БК Септември като изпълнителен директор. Бях наясно, че работи с огромно желание и е изключително отдаден на баскетбола. През последния сезон имах възможността да се уверя отново в това. Гледаме в една посока и се радвам, че БК Септември се развива успешно, разширявайки дейността си. Вярвам, че партньорството между БК Септември и БК Грифон ще бъде полезно както за децата, така и за родителите в БК Грифон. Те ще могат да се възползват от вече изградената и стройна организация в БК Септември, а в същото време ще бъде и чудесно развитие на идеята на Кирил Ников. Дълги години съм тренирал в салона на 4 ОУ, така че се радвам и че ще имам общо с това място отново. Смятам, че съвместната дейност между БК Септември и БК Грифон ще бъде положителна за абсолютно всички замесени.”

Димитър Христов:

“Радвам се, че все повече клубове виждат професионализма и ентусиазма, с които работим в БК Септември. Треньорските “дуели” с Кирил Ников ми позволиха да се докосна до работата му. Той е изключителен професионалист, който има много знания, умения и опит в работата с деца. Подкрепата между двата клуба ще даде много добри възможности на състезателите в БК Грифон да се възползват от всичко, което правим в БК Септември, включително да бъдат част от многото мероприятия, които организираме. От БК Септември пък ще разширим дейността си, което ще даде възможност на още деца да се подготвят по изградените ни системи и методики. По този начин ще имаме възможност и за по-добър подбор за представителните си отбори.”

Кирил Ников:

“Сътрудничеството между двата клуба е логичен завършек, когато срещнеш подходящите хора. Мартин Механджиев и Димитър Христов са професионалисти, прями, отдадени на спорта хора, виждам с какво голямо желание работят в НАЛБ и в БК Септември, резултатите им са налице. Мисля и вярвам, че съвместната ни работа ще бъде ефективна, а плодовете на това партньорство ще се насочат към деца и родители.”

Както обявихме ТУК, подготовката на БК Септември за сезон 2018/2019 вече започна. Надяваме се, че положителните новини за клуба едва сега стартират и ще бъдат налични в течение на целия сезон.