Трето място за мъжкия ни отбор в турнира за купата на НАЛБ

Преди малко повече от 2 месеца обявихме създаването на мъжки отбор към баскетболен клуб Септември.

ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Радваме се, че толкова скоро можем да обявим и първото призово класиране за тима ни.

Мъжкият отбор на БК Септември завърши на престижното трето място в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018, като ТУК може да откриете пълна информация.

Сега на вашето внимание представяме и всички резултати за тима ни, който в рамките на 40 дни имаше 8 двубоя:

Септември – София Ентъртейнмънт 58:75 (10.06.2018 г., зала Овергаз Арена)
Джедай Мастърс – Септември 77:90 (17.06.2018 г., зала Овергаз Арена)
Септември – Норт Уест-Онлайн Машини 64:105 (30.06.2018 г., зала Овергаз Арена)
Хироус – Септември 91:92 (01.07.2018 г., зала Овергаз Арена)
София Хоукс – Септември 72:79 (08.07.2018 г., зала Овергаз Арена)
ТН Машини – Септември 88:92 (14.07.2018 г., зала Овергаз Арена)
София Ентъртейнмънт – Септември 84:76 (15.07.2018 г., зала Овергаз Арена)
Ботев 2012 – Септември 0:20 (21.07.2018 г., зала Овергаз Арена)

Следвайки всеки от линковете по-горе за даден мач ще откриете пълна информация за срещата – снимки, видео и статистика, а ето и кратко резюме на представянето на Септември в турнира за купата на НАЛБ:

Отборът ни започна със загуба от София Ентъртейнмънт в груповата фаза, но още във втората среща срещу Джедай Мастърс постигна първата си победа, дошла срещу един от най-силните отбори в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Тази победа до голяма степен означаваше и продължаване напред в елиминационната фаза, тъй като в нея се класират първите 4 отбора от всяка група. С други думи, целта при пилотното участие на БК Септември общо взето беше изпълнена още тук.

Последва загуба от Норт Уест-Онлайн Машини, а в последната среща в груповата фаза тимът ни се наложи над Хироус – отбор, съставен от водещи състезатели на едни от най-добрите отбори във втора и трета дивизия от първенството на НАЛБ.

По този начин мъжкият отбор на БК Септември завърши на трето място в група Б, което от своя страна означаваше осминафинален мач срещу втория в група Г, както ще видите ТУК.

Септември се изправи срещу София Хоукс – шампион във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2016/2017 и представител на първа дивизия през сезон 2017/2018. Нашите представители обаче успяха да се наложат над съперника си след невероятно сърцата игра за пореден път.

Участието в четвъртфиналната фаза беше поредният огромен успех. В топ 8 на надпреварата бяха 4 отбора от първа дивизия, 3 отбора от топ 5 във втора дивизия и Септември – нов отбор. Спокойно можехме да твърдим още тогава, че Септември направи истински пробив в турнира за купата на НАЛБ, като трябва да отчетем и факта, че Септември стана единственият по-задно класирал се отбор, който отстрани своя съперник в осминафиналната фаза.

На четвъртфинал тимът ни се изправи срещу ТН Машини – шампион във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 – изключително класен съперник, който за 32 мача в НАЛБ през сезон 2017/2018 имаше 30 победи и едва 2 загуби до този момент. За наша радост Септември успя да нанесе третата загуба на ТН Машини за сезона, класирайки се на полуфинал.

В полуфиналната фаза Септември загуби от София Ентъртейнмънт след продължение, а в срещата за трето място за съжаление тимът на Ботев 2012 не успя да се появи за мача, като Септември спечели служебно двубоя за трето място.

По този начин отборът на Септември записа името си в историята сред призьорите в турнира за купата на НАЛБ, както може да видите ТУК.

Самото създаване на този мъжки отбор на БК Септември е огромен успех. Представянето ни в турнира за купата на НАЛБ определено надмина очакванията. То успя да зарадва изключително много хора, които идваха и ни подкрепяха по интелигентен начин по време на всички срещи! Благодарим за страхотната подкрепа още веднъж!

На пиедестал за нашето разбиране стои спортсменството и вярваме, че това е правилният път. Беше огромно удоволствие да видим толкова много от подрастващите на БК Септември не само на терена, но и в залата, изживявайки всички емоции с любимия си отбор. Сигурни сме, че натрупаният опит срещу мъжки отбори ще помогне изключително много за развитието на подрастващите, които бяха част от тима. Радваме се, че чрез участието си успяхме да разгърнем любовта към играта още по-силно у всички в БК Септември.

За нас беше удоволствие и да се изправим срещу толкова класни съперници.

Поздравяваме София Лайънс за триумфа в надпреварата!

Преживяването в НАЛБ беше изпъстрено с изключително много положителни емоции. НАЛБ недвусмислено показа защо е баскетболна организация номер едно в България. БК Септември ще продължи да бъде част от Националната аматьорска лига по баскетбол с най-голямо удоволствие.

НАЛБ за пореден път ни срещна с много приятели и съмишленици, а и ни предостави качество, което няма как да бъде видяно другаде.

Изпълнения на наши представители попадаха сред топ изпълненията за отделните седмици, както може да видите ТУК.

ТУК ще откриете отборния профил на Септември в сайта на НАЛБ, а в индивидуалните такива на всички състезатели е обновена пълната информация откъм статистика както за турнира за купата на НАЛБ, така и за кариерата им в НАЛБ общо. Разбира се, записани са и индивидуалните и отборни постижения, като е особено радващо, че всички имат в профилите си упоменато третото място от турнира за купата на НАЛБ за сезон 2017/2018.

Мартин Механджиев, Димитър Христов, Васил Костов и Бойко Якимов попаднаха и сред индивидуалните призьори в надпреварата, както може да видите ТУК.

14-годишният Николай Лъжовски пък триумфира в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари, оставяйки след себе си изключително опитни и класни състезатели.

Още едно доказателство, че проектът за мъжки отбор на БК Септември се оказа изключително успешен и сполучлив още при пилотното участие на тима.

Бяха дадени предпоставки за много добра симбиоза между младите състезатели – подрастващи на клуба и по-опитните такива, както може да видите и ТУК.

Представители на Септември станаха най-младите състезатели в историята, които достигат до медали в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Това са родените през 2004 година Николай Лъжовски и Иван Манов, които само на по 14 години вече могат да се похвалят с призово класиране в турнира за купата на НАЛБ.

И двамата реализираха по 10 точки за 6 мача, доказвайки страхотните качества за възрастта си. Очакваме те, както и другите подрастващи в тима да играят все по-ключова роля и в мъжкия ни тим.

С участието и представянето си успяхме да зарадваме всички в баскетболен клуб Септември – състезатели, треньори, ръководители, приятели, роднини, близки, съмишленици.

На снимката виждате и капитана на 12-годишните момчета на БК Септември Данаил Милев, който позира с купата за трето място. Той е един от тези, които не пропуснаха двубой на мъжкия ни отбор.

На следващата снимка пък виждате цяло семейство, обединено около идеята за мъжкия отбор на БК Септемврисемейство МановиИван Манов (капитан на представителния ни тим за момчета до 14 години), Татяна Манова, Иван Манов и Йордан Манов (капитан на представителния ни тим за кадети до 16-годишна възраст).

С оглед на всички тези факти, страхотното отразяване на изявите на тима ни благодарение на НАЛБ и чрез интересни колажи, каквито може да видите по-горе; невероятната подкрепа по време на всички двубои; възможността да виждаме подрастващите на клуба в залата, подкрепяйки любимия си отбор; изграденото доверие сред родители; пламъка, който успяхме да запалим много по-силно сред децата, давайки им стимул – нещо, към което да се стремят; възможността пред всички тези момчета над 14-годишна възраст да играят срещу мъжки отбори, имайки и съществена роля в изграждането и развитието на тима ни; възпитанието, което можем да предложим на всички подрастващи – чрез личен пример… Определено считаме, че успяхме да постигнем целите.

Благодарим сърдечно на всички състезатели в мъжкия ни отбор! Благодарим за старанието и себераздаването!

Поздрави за всички състезатели, треньори, приятели, роднини, близки и съмишленици!

Целите през сезон 2017/2018 са меко казано постигнати.

Благодарности на всички, без които създаването на мъжки отбор на БК Септември нямаше да може да се реализира!

Тимът ни продължава участието си в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2018/2019. Тогава отново ще очакваме вашата подкрепа.

Да върнем децата в залите!

Един за всички и всички за един!