Митове, които от БК Септември разбихме през сезон 2017/2018

Ние от баскетболен клуб Септември не обичаме да говорим за намеренията си. Искаме те да бъдат оценени от действията ни. Искаме да ни оценяват по делата и свършената работа.

От повече от 10 месеца в ръководството на клуба са Мартин Механджиев (изпълнителен директор) и Димитър Христов (главен треньор). ТУК може да прочетете повече по въпроса. Те успяха да реорганизират много процеси, да изградят добра среда за работа, обратна връзка за родителите и конкурентоспособни отбори на всички възрасти.

След добре свършената работа за тези 10 месеца сега ще ви представим няколко мита, които новото ръководство на БК Септември успя да разбие, следвайки идеалите и разбиранията си за това как трябва да се случват нещата:

Мит 1: „Децата не искат да спортуват.“

Само за няколко месеца децата в нашия клуб се увеличиха над 5 пъти.

Мит 2: „Децата и родителите не приемат спорта като нещо важно.“

Всички деца в БК Септември тренират между 4 и 6 пъти седмично. Отделяне на толкова голяма част от времето на децата и родителите е показателно за това колко важна част от тяхното ежедневие е тренировъчният процес на БК Септември.

Мит 3: „Баскетболът и образованието не могат да вървят ръка за ръка.“

Почти всички наши спортисти учат в елитни училища, а по-голямата част от тях имат и отличен успех.

Мит 4: „Дисциплината и организираността отблъскват децата.“

Ние много държим на добрата вътрешна организация в клуба, комуникация с родителите на много високо ниво и дисциплина по време на тренировъчния процес. Всичко това не само не отказва децата (9 от 10 нови деца все още тренират в клуба ни), но и изграждат навици и самодисциплина у тях.

Мит 5: „Важен е само тренировъчният процес.“

Ние се стремим да изградим “услуга”, която да предоставя на деца и родители много повече от няколко тренировки седмично. Затова създадохме сайт с много статии и индивидуални профили на всички деца, Фейсбук страница с много снимки и информация за родителите, организираме турнири, открити тренировки, лагери, посещения в училища, изготвихме нова и качествена цялостна екипировка, и много други. Все неща, които със сигурност оставиха своя положителен отпечатък върху дейността ни.

Мит 6: „Трябва да минат много години и да имаш спонсори, за да имаш мъжки отбор.“

БК Септември не само има мъжки отбор, но той участва в НАЛБ, където всички наши играчи могат да се докоснат до най-добрата баскетболна организация в България. Да натрупат много повече мачове от други „професионални“ отбори, да играят в едно много силно и конкурентно мъжко първенство, да се възползват от всички бонуси на НАЛБ като снимки, видео, статистика и много други, които няма как да получат в „професионалните“ лиги. За щастие пилотното участие на мъжкия ни отбор завърши повече от успешно – с бронзови медали в изключително силния турнир за купата на НАЛБ.

Мит 7: „Младото поколение не струва.“

Силно разпространена е тезата, че всяко следващо поколение в България е по-необразовано, по-невъзпитано и по-неграмотно. В тези твърдения може и да има доза истина, но определено представителите на БК Септември доказват, че “младото поколение” съвсем не трябва да бъде поставяно под общ знаменател. Ние държим на дисциплината, а тези, които смятат, че правилата не важат за тях, просто спират да бъдат част от нашия клуб.

Радваме се, че за по-малко от година успяхме да направим дори много повече отколкото бяхме заявили, че искаме. Точно, защото желанието ни не е да говорим, а да действаме. Да действаме в името на децата, в името на баскетбола и в името на това, което обичаме. Да следваме идеалите си, да възпитаваме правилно и да допринасяме за едно по-добро общество. Това са само част от митовете, които заедно успяхме да разбием за по-малко от година. Благодарим за подкрепата на всички състезатели, родители, приятели, близки, роднини, съмишленици!

Да върнем децата в залите!

Един за всички и всички за един!