БК Септември създава мъжки отбор

От баскетболен клуб Септември се радваме да обявим, че още от Юни 2018 година клубът ще има представителен мъжки отбор.

След изключителното развитие през сезон 2017/2018, невероятното представяне на отбора за момчета до 12 години, преодоляването на многото трудности при представителите ни до 14 и 16 години, към края на сезон 2017/2018 с гордост обявяваме и създаването на мъжки отбор.

Представителният ни тим ще вземе участие още в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018, който ще се проведе през месеците Юни и Юли 2018 година.

Ако проектът бъде успешен в тези 2 месеца тимът ще се състезава и в първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019.

Повече информация за турнира за купата на НАЛБ може да откриете ТУК.

Мъжкият отбор на БК Септември за турнира за купата на НАЛБ ще бъде съставен от 17 състезатели, като 12 от тях са на възрастта на подрастващи, а десетина дори взеха участие в първенството за кадети през настоящия сезон.

Допълнително ще бъде обявен и съставът на тима.

Ето какво споделиха и представителите на ръководството на БК Септември.

Димитър Христов – главен треньор на БК Септември:

“Радвам се, че след като успяхме да организираме и увеличим няколко пъти децата в клуба, сега можем и да обявим създаването на мъжки отбор. Смятам, че това, освен стимул, ще е и награда за труда и отдадеността на много деца в клуба.

Радващ е и фактът, че спортистите на БК Септември ще могат да се докоснат до НАЛБ – баскетболна организация номер едно в България.”

Николай Спасов – председател на БК Септември:

“Това ще е много добра възможност за младите момчета да натрупат опит и самочувствие, които от своя страна ще доведат и до така желаното израстване.”

Мартин Механджиев – изпълнителен директор на БК Септември:

“Щастлив съм, че положеният труд в БК Септември през последната година доведе толкова бързо и до логичната следваща стъпка – създаването на мъжки отбор!

Използвам възможността да благодаря и на тези, които ни помогнаха да осигурим финансиране за тима! Радвам се много за момчетата, повечето от които са на възраст между 14 и 16 години, тъй като ще имат възможност да играят с мъже.

Основната цел е тези момчета да израснат както като баскетболисти, така и като хора.

Радвам се и че подрастващите от школата на БК Септември ще могат толкова млади да се докоснат до Националната аматьорска лига по баскетбол и като участници, което вярвам, че също ще окаже много положително влияние върху развитието им.”