История: Септември – БУБА баскетбол (видео)

Във връзка с изключително богатата история на баскетболен клуб Септември, за която можете да откриете повече информация ТУК, преди повече от месец стартирахме инициатива за набиране както на снимков, така и на видео материал, свързан с историята на БК Септември. Повече информация за инициативата можете да откриете ТУК.

За огромно удоволствие много бивши състезатели и приятели на клуба се включиха в инициативата, предоставяйки ни материали, които ние ви показахме след това. Благодарим на всички, които приеха идеята ни присърце и се отзоваха!

Първото историческо видео беше публикувано във Фейсбук страницата на БК Септември преди около месец – ТУК.

Видео от мача между отборите на Шампион 2006 и Септември до 18 години (родени през 1992 и 1993 година), проведен на 10.04.2010 година в зала Септември.

Двубоят е от зона София, преди която отборът на Септември завършва на седмо място в А група за юноши.

В зона София отборът на Септември завършва на второ място, побеждавайки последователно Добрич 93 (108:67), Дунав Русе (76:68) и Металург (107:85). Единствената загуба на Септември идва от Шампион 2006 с 67:71, като именно тя коства на Септември и участие във финалната фаза на шампионата.

Атмосферата в зала Септември говори сама по себе си и напълно потвърждава твърденията, свързани с невероятната история на клуба.

Кошът във видеото пък е реализиран от настоящия изпълнителен директор на клуба Мартин Механджиев, който отбелязва 103 точки за 4 мача в зона София или средно по 25.8.

Въпреки че отстъпва значително по ръст, през сезон 2009/2010 отборът на Септември за юноши успява да се противопостави успешно на най-силните отбори за възрастта.

Сега ви представяме цял мач. Проведен преди повече от 10 години. Срещата е за кадети до 16 години (за родените през 1991 и 1992 година) от държавното първенство през сезон 2007/2008 и противопоставя отборите на БК Септември и БУБА баскетбол. Двубоят е проведен в зала Септември на 03.11.2007 година и завършва след 4 продължения при резултат 120:123 в полза на БУБА баскетбол. Мач за историята, който несъмнено заслужава своето място в официалния сайт на БК Септември и днес.

С по 37 точки за Септември завършват двама състезатели, които в момента играят в Националната аматьорска лига по баскетболИлиан Борисов от София Хоукс и Теодор Атанасов, представляващ ФитСпо Баскет в НАЛБ.

Тимът на Септември е воден от Иван Коконов и Николай Спасов.

Съдии на срещата пък са двама представители на екипа на НАЛБ още от 2011 годинаЕмил Георгиев и Борис Данаилов.

Приятно гледане!