За нас

Баскетболен клуб Септември е възстановен през 1991 година, след като в периода от 1969 година до 1991 година престава да съществува заради обединението с ЦСКА.

Председател на БК Септември от 1991 година досега е Николай Спасов, под чието ръководство клубът постига изключително значими успехи в периода от 1991 до 2011 година. Въпреки многото трудности, липсата на външно финансиране, постоянното “захранване” на други клубове с таланти от Септември, желанието на мнозина клубът да преустанови дейността си, най-вече усилията на Спасов от 1991 година насам са причината не просто клубът да съхранява традициите си, но и да жъне множество успехи. А несъмнено един от основните успехи е произвеждането на първо място на качествени хора и след това и на качествени баскетболисти.

Поради много обективни и субективни причини от 2011 до 2017 година БК Септември се намира в сериозна криза, застой, който в комбинация с множеството недоброжелатели поставя на карта дори съществуването на клуба. Затова Николай Спасов взима решение да потърси промяна, отправяйки покана към младите, но вече доказали качествата си Мартин Механджиев и Димитър Христов да станат част от ръководството на клуба. По този начин двамата представители на Националната аматьорска лига по баскетбол – определяна от медиите за най-бързо развиващата се баскетболна организация у нас, носеща прозвището “социален феномен” и определяна от феновете за баскетболна организация номер едно в България – се заемат със сериозната задача да внесат нужната младост на организацията, за да може клубът не просто да продължи съществуването си, но тепърва да търпи развитие и да търси все повече успехи.

Ръководството на БК Септември:

Николай Спасов – Председател
Мартин Механджиев – Изпълнителен директор
Димитър Христов – Главен треньор